Blog

VELKÝ LETNÍ TEST CROISSANTŮ (#3)

16. 7. 2024, 7:00

Jednou z oblíbených součástí snídaní nebo svačinek lidí z oblasti marketingu je pečivo, jako třeba croissanty. Rozhodl jsem se tedy jich během letošního léta několik čistě subjektivně porovnat. Zaměřil jsem se na pekárny, které mám v pěším dosahu do deseti minut. Jedná se tedy o lokalitu na pomezí pražských Vršovic a Vinohrad. Podíváme se samozřejmě i na případnou reklamu v okolí navštívených provozoven.

Třetí návštěva mě zavedla do pekárny KRO Bakery & Bistro na Vršovickém náměstí (Moskevská ulice), jejíž jméno je poměrně známé i díky starším pobočkám v jiných částech Prahy.

Vzhledově lákavý croissant (nebo v tomto případě spíš KROissant😊) o délce 19 cm jsem obdržel za 55,- Kč, což byla nejvyšší cena z testovaných produktů.

Pečivo bylo v papírovém sáčku bez firemního loga, který se po chvíli trochu promastil. Příjemně vonělo po másle a uvnitř mělo o něco více žlutou barvu než všechny ostatní testované výrobky.

Croissant byl také o něco „hutnější“, než v ostatních případech. Nepříjemně mě ale překvapila velká vzduchová bublina, která zabírala minimálně jeho jednu čtvrtinu. Jako zákazníka mě hned napadlo, že si za vysokou cenu kupuji "prázdný" prostor. Snad se jednalo jen o shodu okolností a měl jsem smůlu na méně povedený kus.

Jinak byl croissant přiměřeně mastný a drobivý a chutnal velmi dobře.

Ani zde jsem si v okolí nevšiml žádné venkovní reklamy. Ale výhodou této pobočky je, že se nachází na rušné ulici, navíc v těsném sousedství banky, kebabárny a prodejny potravin. Navíc sem kromě místních jezdí díky věhlasu značky KRO i lidé z dalších částí Prahy. V létě k návštěvě láká i venkovní zahrádka.

CELKOVÉ VYHODNOCENÍ TESTU PROBĚHNE AŽ NA KONCI CELÉ SÉRIE.

POKUD JSTE DOČETLI AŽ SEM A BAVÍ VÁS MÉ PŘÍSPĚVKY Z OBLASTI PLÁNOVÁNÍ MÉDIÍ, MŮŽETE MĚ POZVAT NA KÁVU, ABYCH PŘI JEJICH VYMÝŠLENÍ A PSANÍ NEUSNUL😊:

Petr Majerik is Blog o PLÁNOVÁNÍ MÉDIÍ (buymeacoffee.com)

Foto: Petr Majerik

PETR MAJERIK
media coach